Smart ForTwo three - limitovaná edice potřetí

FotTwo limited edition three | foto: Smart

Smart se rozhodl, že každý rok přiveze do Ženevy jednu limitovanou edici. Tento rok je tomu tak již potřetí a tato edice se docela logicky jmenuje Smart ForTwo edition limited three. Prý v sobě má jarní svěžest.

Jarní edice má pěkný, zelený lak, což má podtrhnout právě ono zmíněné jarní očekávání. Jaro, tedy zelenkavou, objevujeme i na dekorech interiéru, majitel limitovaného Smartu tak může mít tohle optimistické období celý rok.

U limitovaného Smartu nečekejme nějaké technické vychytávky, kromě nového laku se vše nese ve znamení výbavy navíc. Proto můžeme čekat kupříkladu kůží obšitý volant, autorádio, automatickou klimatizaci, pro kupé třeba panoramatickou střechu. Oproti tomu není ve výbavě posilovač řízení, nutno ale říct, že vzhledem ke hmotnosti je zde mnohem méně zapotřebí než u jiných aut.

Pod zadní kapotou najdeme motor 1,0 MHD, tedy tříválec vybavený pokročilým systémem vypínání motoru na křižovatce. Díky tomu je průměrná spotřeba tohoto benzínu jen 4,4 litru, výkon motoru je 71 koní.

Předběžná cena na trhu v Německu je 450 tisíc korun (15 470 euro) za kupé a 520 tisíc korun (18 510 euro) za kabriolet.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy