2010 Hyundai Equus: Budoucnost korejců?

Equus | foto: Archiv AutoRoad.cz

Značka Hyundai už několik let dotahuje veškerou svou automobilovou konkurenci. Velmi úspěšný sedan Genesis se tak možná dočká silnějšího bratříčka. Má jím být právě modernizovaný Equus, nahradí tak zastarávající model stejného jména.

Hyundai vypustil do světa první skeče modernizované limuzíny Equus. Jeho starší varianta se již několik let prodává po celé asii, v evropě a USA ale moc známý není. To má právě změnit jeho modernizace. Úspěchy sedanu Genesis jsou nesporné i přes krizi v celém automobilovém průmyslu. Nakonec ta nebude trvat věčně a po každé krizi je vždy hlad po něčem novém a neokoukaném.

Na autě budou použity ty nejmodernější technologie, jaké mají korejci k dispozici. Chybět tak nebudou led diody v předních i zadních světlech nebo hromada airbagů. Hyundai také vyvíjí svůj systém zamezující nehodám díky senzorům, které rozpoznají blížící se překážku a dokáží sami auto zabrzdit. Implementace se také pravděbodobně dočká systém pro zamezení opuštění jízdního pruhu.

O pohon se zpočátku bude starat osmiválec z Genesisu. Později možná přibyde přeplňovaný osmiváleco o objemu 5 litrů a výkonu přes 400 koní. Řadit za vás bude osmistupňová převodovka, taktéž z vývojových center Hyundai. Ta bude posílat pohon pravděbodoně na zadní kola. Oba motory budou mít přímé vstřikování benzínu a možná i funkci vypínání válců při nižší zátěži.

Do prodeje by se nový Equus měl dostat na jaře roku 2010. O něco později se počítá s jeho exportem do USA. Pokud si Hyundai udrží rozumnou cenovou politiku, půjde určítě o rovnoceného soupeře zavedeným značkám.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy