VIDEO: Toyota Prius a modří lidé

Prius | foto: Toyota

VIDEO: Toyota vypustila první a trochu vtipnou reklamu. Vzpomínáte na Fantomase a jeho zelenou masku? Tak si vzpomeňte, protože modří lidé z této reklamy tohoto legendárního Francouze opravdu připomínají.

Nová generace Toyoty Prius se zatím vlastně vůbec nepředstavila, oficiálně ji uvidíme až v Detroitu v lednu příštího roku, mnoho ale již víme.

Pod kapotou najdeme motor s objemem zvýšeným na 1,6 litru. Silnější motor by měl přinést větší pohodu do kabiny především při cestování po dálnici, kdy je většina práce na něm. Celá soustava bude úspornější než dosud.

Baterie využijí technologie NiMH, o tom, zda Li-Ion baterie přijdou později nebo se jich dočkáme až v příští generaci, informace nemáme. I NiMH baterie však doznaly nemalých vylepšení.

Přínosem k ekonomii provozu jistě budou i solární panely na střeše, které především ve slunečných státech dodají enerigi pro pohon klimatizace. Zda dokáží alespoň částečně nabíjet při stání baterie, to aztím nevíme. Víme však, že ji propagují podivní modří mužíčkové, jen se podívejte.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy