Nezapomeňte přezout zimní pneumatiky!

Bridgestone | foto: Bridgestone

Letním dnům je definitivně odzvoněno. A přestože jsou k nám letošní podzimní teploty ještě milosrdné, nic to nemění na tom, že zima pomalu klepe na dveře. Se zimními dny se nevyhneme ani povinnosti přezutí na zimní pneumatiky.

Kdy je vhodné přezout?
Odborníci doporučují vyměnit letní pneumatiky za zimní, jakmile klesne průměrná teplota pod 7°C. Většinou tento čas přichází na přelomu října a listopadu. Jakmile se ochladí je již bezpečnější využívat zimní pneumatiky. Pokud vás stále mate podzimní sluníčko, nenechte se zmást. Zimní dny mohou přijít nečekaně a pak jen těžko budete hledat volné místo v pneuservise. Proto si šetřete nervy a nečekejte na poslední chvíli.

Na co si dát pozor?
Pryč jsou doby, kdy byla tuhá zima. Proto někteří řidiči zvláště ve městech podceňují význam zimních pneumatik. Domnívají se, že zimní a letní pneumatiky se liší pouze vzorkem na sníh a proto pokud nebudou jezdit po zledovatělé nebo zasněžené silnici, necítí se v nebezpečí. Čím nižší jsou teploty, tím víc letní pneumatika začne tvrdnout. Zatímco zimní pneu je vyráběna z měkkých materiálů a tak ani v zimě neztrácí svoji pružnost. A protože Češi jsou národem vynalézavým, našli se i takoví, kteří si myslí,  že jim stačí pouze dva kusy zimních pneumatik. Ale na zimních pneumatikách se skutečně nevyplatí šetřit. Navíc nyní nám trh už nabízí řadu možností kvalitních a cenově přijatelných výrobků.

Na zimní pneumatiky si budeme muset zvyknout až do konce března.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy