Německý Auto Bild rozdával ocenění kvality

RAV 4 | foto: www.auto-news.cz | Marek Litzman

Toyota se stala vítězem komplexního hodnocení kvality německého časopisu „Auto Bild“ pro rok 2008. Obsadila nejvyšší příčky v kategorii „spolehlivost“ a „spokojenost zákazníků“.

Toyota je jasným vítězem hodnocení kvality redakce německého časopisu „Auto Bild“. Po svém hattricku v letech 2001, 2002 a 2003 Toyota již počtvrté získává nejvyšší příčku v komplexní studii spolehlivosti, dlouhodobé kvality a spokojenosti zákazníků.

V rámci hodnocení kvality bylo posuzováno celkem 22 značek automobilů, které se utkaly v sedmi samostatných kategoriích. Hlavním kritériem bylo hodnocení čtenářů, kteří posuzovali svá vlastní vozidla ve stáří 3 až 7 let. Tímto způsobem lze odhalit závady, slabé stránky a problémy s kvalitou, které se objevují až delší dobu po zakoupení vozu, a které se při běžném testování zpravidla neodhalí.

Do úvahy se braly i výsledky značky Toyota ve statistikách závad TÜV. Tyto statistiky zahrnují výsledky přibližně 7 milionů technických kontrol zahrnujících 194 různých modelů. Tým redakce časopisu „Auto Bild“ kromě toho vyhodnotil výsledky svých vlastních praktických testů, dopisy čtenářů (rubrika „Připomínky“) a celou řadu svolávacích akcí a záručních servisních oprav. K dobrému výsledku přispěly i úspěšné hodnocení různých modelů značky Toyota a Lexus v dlouhodobých testech spolehlivosti redakce „Auto Bild“.

Toyota dále dosáhla velmi dobrých výsledků v reprezentativním průzkumu, do kterého se zapojilo celkem 23 485 řidičů. Majitelé vozů Toyota odpovídali na otázku „Jak byste hodnotili kvalitu vaší značky na stupnici od 1 do 10?“ Toyota zde dosáhla průměrného skóre 9,0 bodů. Na 90 % majitelů Toyoty by si vůz této značky koupilo znovu.

Toyota Motor Czech

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy