Jaká barva auta je nejbezpečnější?

Leon | foto: Archiv AutoRoad.cz

Barva automobilu nemusí být vždy jen módní záležitostí. Průzkumy dokazují, že má zároveň velký vliv na bezpečí v silničním provozu.

Především mladí řidiči preferují černou barvu, která dá každému automobilu punc luxusu a výjimečnosti. Lze tedy předpokládat, že se s černými auty budeme na silnicích setkávat čím dál tím častěji. Přesto právě černá barva nepatří mezi bezpečné. Právě naopak.

Tmavé odstíny jsou večer obtížněji viditelné. Vozidlo světlé barvy spatříte čtyřikrát dříve než černý automobil. Dle odborníků mezi nejbezpečnější barvy patří bílá a červená. Červená barva je navíc dokonce velice oblíbená. Preferují ji především ženy.

V dnešní době se již všichni řidiči při koupi vozidla zaměřují především na jeho bezpečnost. Největší pozornost věnují systému ABS, airbagům, citlivosti na boční vítr a další. Jen málokdo si ale uvědomuje, že při výběru auta muže zvýšit své bezpečí nejen výběrem kvalitních bezpečnostních prvků, ale také respektováním požadavků na pasivní bezpečnost, kterou zvyšuje právě správný výběr barvy karosérie.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy