Audi odhalilo nákresy budoucích modelů

A8 | foto: Audi

Audi vypustilo do světa nákresy a skeče připravovaných modelů. Konkrétně jde o modely A5 a A5 cabrio, A7 a facelift řady A8. U modelu A7 jde o jeden z prvních prvních obrázků vůbec!!

Začněme modelem A5. Zde byly představeny konkrétně dvě verze: cabrio a hatchback. Kabriolet kombinuje eleganci soft-top modelů s téměř identickým designem jako u verze kupé. Verzi hatchback reprezentuje klesající střecha, jak je to u posledních modelů Audi bežné. Ke každému z modelů A5 bude možné objednat S-packet. O RS verzích zatím nepadla žádná zmínka.

Modelem A7 se Audi přibližuje svým konkurentům BMW a Mercedes-Benz. Má jít o čtyř-dveřové kupé, které bude uvedeno na trh přibližně v roce 2010. Z prozatím ohlášených zážehových motorů má jít o atmosferické verze s objemem 2.8l a 4.2l a kompresorem dopovaný 3.0l. Čtyřválec 2.8l bude mít 204 koní, třílitr asi 300 koní a konečně osmiválec 4.2l asi 400 koní. Očekávána je také verze RS, kterou bude pohánět motor s deseti válci, dvěmy turby a objemem  5.2 litru s výkonem 600 koní.

Nakonec facelift modelové řady A8. Na trh má být uveden také v roce 2010. Z pohonných agregátů bude na výběr ze dvou benzínových a dvou naftových variant. Objem bude vždy buď 3 litry, popř. 4.2 litru. Verzi S8 bude pohánět motor V10 o objemu pěti litrů a výkonu 620 koní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy