Citroen Hypnos - nejen zelený koncept

Hypnos | foto: Citroën

Citroen nemá dost. Na autosalonu, který se koná pro tuto automobilku v domácím prostředí představil koncept, který nelze jednoduše zařadit. Jde o opravdový crossover se vším všudy a to doslova a do posledního písmene.

Tato studie přebírá některé prvky ze dva roky staré C-Métise, ovšem v mírnějším podání. Tvar karoserie směřuje je kupé, ovšem oproti obyčejným autům má přeci jen o něco vyšší podvozek. Interiér je zase praktický jako v MPV, zkrátka napříč všemi segmenty.

Na konceptu jednoznačně zaujme šířka. Ta je více než dva metry a to při dálce bez decimetru pěti metrů.

Nebyl by to koncept kdyby nepřišel s nějakým zajímavým řešením. Jedním z mnoha je systém, který sleduje výraz ve tváři řidiče a podle toho přizpůsobuje barvu interiéru tak, aby se řidič cítil co možné nejlépe.

Čtveřice dveří má zase zajímavé otevírání, jdou totiž naproti sobě.

Inovaci hledejme i pod kapotou. Najdeme tam dvoulitrový motor o výkonu 200 koní, který spolupracuje s elektromotorem o čtvrtinovém výkonu. Role jsou rozděleny tak, že zatímco spalovací motor se stará o přední nápravu, elektromotor má na starosti nápravu zadní.

I přes nízký výkon elektromotoru je možný provoz výhradně na baterie a to až do vzdálenosti tří kilometrů, tedy tak na nákup… Kombinovaná spotřeba má být 4,5 litru na 100 km, ale i přesto není koncept pomalý, na stovku zrychlí za 9,4.

Tak tohle že je ta budoucnost?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy