Honda představuje priusobijce - Insight

Insight | foto: Honda Motor

Na autosalonu v Paříži představí japonská automobilka Honda svůj koncept ekologického konceptu Insight, který chce roznést na kopytech především konkurenta z Japonska, Toyotu Prius a to nejen kvalitou, ale i nízkou cenou.

Honda zveřejnila první fotografie konceptu Insight a s nimi i nějaké ty údaje. Insight je recyklované jméno, takto se jmenoval jeden z vůbec prvních hybridů prodávaný od roku 1999. Byl poháněn litrovým tříválcem a elektromotorem.

Honda očekává, že se ji podaří prodat asi 200 tisíc kusů tohoto vozu ročně, přičemž asi polovina produkce by měla skončit za oceánem.

Zatím přesně neznáme pohonné ústrojí, bude ale vycházet z modelu Civic hybrid. Inženýři údajně zapracovali na zjednodušení a zlevnění komponent, což se pozitivně odrazí na ceně auta. Insight by měl být nejlevnějším hybridem ve své kategorii.

Honda má velké hybridní plány, kromě Civicu hybrid a Insightu chce prodávat i hybridní sporťák. Celková produkce hybridů má tvořit 10 % produkce celé automobilky, tedy asi půl milionu kusů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy