Honda: Zabiják Priusu se představí v Paříži

FCX | foto: Honda Motor

Podle posledních zpráv brzy představí jeden důležitý krok Hondy k úspornějším autům. Nový, zatím nepojmenovaný hybrid ve stylu Priusu, se představí na zářijovém autosalonu v Paříži. Prius tak dostane vážného soupeře.

Honda sice již jeden hybrid má, jde o upravenou Hondu Civic sedan, která dostala nový systém pohonu, jeden však není pro trh dost. Proto se v Paříži představí další z úsporné rodiny Hondy.

Toyota představí svůj nový Prius již příští rok v Detroitu a proto nesmí Honda zaváhat, chce-li si z hybridního koláče urvat co nejvíce. Jeden z největších současných soupeřů Priusu se představí již v Paříži, tedy o pár měsíců dřív než Prius samotný.

O modelu toho zatím příliš nevíme, čeká se ale, že bude obsahovat trochu upravenou techniku Civicu hybrid, tedy čtyřválec 1,3 napojený spolu s elektromotorem na převodovku CVT. Oproti Civicu bude mít nový, zatím nepojmenovaný hybrid, techniku modernizovanou. Očekává se spotřeba pod 4 litry na 100 kilometrů.

Honda má plány na produkci alespoň 200 tisíc kusů tohoto modelu ročně a spolu s ním chce dosáhnout na metu půlmilionu prodaných hybridů za rok a to v roce 2012. V plánech je potom i hybridní malý vůz postavený pod tímto nepojmenovaným vozem i pod Civicem.

Na obrázku je FCX Clarity o kterém se očekává, že by se mu mohla novinka podobat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy