Novinky ve výrobním programu Alfy a Abarthu

Alfa Romeo | foto: Alfa Romeo

Server autoblog.com přinesl spoustu velmi zajímavých zpráv pocházejících z úst těch nejpovolanějších, z vedení koncernu Fiat. Dozvíme se tak jak budou vypadat další modely sportovních značek Alfa Romeo a Abarth.

Při rozhovoru s vysoce postavenými muži koncernu, jejichž jména server pochopitelně nezveřejnil, se dozvídáme podrobnosti o připravovaných Alfách.

První otázky směřovaly do oblasti nástupce Alfy 147. Zatímco MiTo nahradí třídveřovou variantu Alfy 147, větší 149 nahradí variantu pětidveřovou. Zajímavé je i informace, že 149 bude využívat vlastní a jedinečné platformy a nebude ji sdílet s Fiatem Bravo, o čemž se spekulovalo.

Z MiTa zase nebude vycházet plánovaný kabriolet, ten bude mít svébytnou karoserii.

Nástupce modelu 166, připravovaný 169, zase příliš odtajněn nebyl. Spekuluje se o nasazení platformy s pohonem zadních kol z Maserati, to ale nebylo redaktorům autoblogu potvrzeno.

Co zase potvrzeno bylo je to, že Alfa stále přemýšlí zda vyrábět SUV podle studie Kamal z roku 2003 (první a druhá fotka). Mohli by tak zatopit BMW s modelem X6, na druhou stranu mají strach, že by to mohlo poškodit renomé Alfy, která je známá jako výrobce sportovních aut.  Muži ale zase potvrdili výrobu Alfy 8C GTA o které jsme psali zde.

Několik otázek směřovalo i na značku Abarth. Emblém se štírem by měl po době několika let příslušet jen dvěma modelům, Grande Puntu a Fiatu 500.  Vyvrátili tak spekulace o tom, že přijde svébytný model značky Abarth.

 

via autoblog.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy