Budoucí Audi RS4 přijde s přeplňovaným V6

Audi | foto: Audi

Audi hlásí svého druhu návrat ke kořenům. Podle posledních informací automobilka upustí od velkých osmiválců, které používá nyní, a novou generaci supervýkonného sedanu bude pohánět přeplňovaný šestiválec.

Downsizing vládne dnešku a to i u supersilných aut. Nedávno jsme psali o tom, že BMW M5 dostane přeplňovaný osmiválec, dnes tu máme zprávu, že i Audi nasadí do modelu RS4 přeplňovaný motor.

Vzhledem k tomu, že RS4 je o třídu menší, půjde jen o V6. I ten by ale měl zaručit dostatek výkonu a spotřeba půjde papírově dolů.

RS4 s přeplňovaným šestiválcem začínala, až v poslední generaci byl vyměněn za atmosferický V8, aby svým sportovnějším charakterem a bezprostřednější reakcí na plyn lépe konkuroval BMW. V nové RS4 ale půjde o přeplňování kompresorem tak, aby se okamžitá reakce nevytratila. Jeden motor s touto konstrukcí již Audi nedávno představila, šlo o 3.0 TFSI.

Současné generace ždímá z V8 o objemu 4,2 litru přes 400 koní a nová generace musí být zákonitě ještě silnější. O kolik? To se dozvíme až časem. Do té doby se budeme moci kochat jen silnou S4, která by měla přijít se stejným, jen ne tak vyladěným motorem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy