Chevrolet Cruze - střípky prvních informací

Chevrolet | foto: Chevrolet

Chevrolet postaví nový celosvětový model s názvem Cruze. Sdělili to zástupci značky na tiskové konferenci před pár dny. Novinka se ve formě konceptu představí na podzim v Paříži, série přijde zanedlouho.

Sedan o délce 4,6 metru by se měl prodávat jak v Evropě, tak i v Asii a Americe a Chevrolet očekává, že půjde o jeden z modelů, které pomůžou vytrhnout americké automobilce trn z paty. Díky tomu, že by měl jít o celosvětový model, měl by přinést i slušné zisky do kasičky vyprázdněné americkou automobilovou krizí.

4,6 metru, to je přibližná délka nové Octavie, je tedy jasné kam bude Cruze útočit. Konkurentem mu tak bude třeba Volkswagen Jetta, z Asie třeba Mitsubishi Lancer. Pohodlně se v něm má usadit 5 lidí.

Náhon na přední nápravu zjistí platforma Delta, na které stojí i jiné modely GM, například Opely Astra a Zafira, Pontiac G5 nebo Chevrolet Cobalt, který by měl být novinkou nahrazen.

Cruze se v Evropě má začít prodávat na jaře roku 2009, jaké zvolí vedení GM jméno, to zatím nevíme, Chevrolet je u nás totiž vnímán jen jako nástupce korejského Daewoo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy