Seat představil plán na další léta

Bocanegra | foto: Seat

Automobilky čas od času pustí mezi lid několik zmínek o tom, jaké modely a kdy přijdou. Stejně to udělal i Seat. Můžeme se těšit na další verze malé Ibizy, ale i na SUV, které jsme ještě v žádné podobě neviděli.

Plány jsou to smělé a automobilka nehodlá zahálet. Hned zkraje roku 2009, v únoru, uvidíme výkonnou verzi Ibizy FR. O měsíc později, v březnu, nám automobilka holá ukázat svůj reprezentativní sedan Exeo, který by měl být založen na technice minulé Audi A4, což by mu při správném naladění mohlo dodat dostatek sportovního ducha.

Už v dubnu uvidíme inovaci Altei Leonu a Toleda, podzimní autosalon ve Frankfurtu zase bude domovem nabroušené Ibizy Cupra.

Podíváme-li se do roku 2010, čekají nás dvě důležité novinky, zatím bez přesného časování. První bude Ibiza Sportback, čímž rozumíme něco jako kombík. Druhou bude SUV, o kterém zatím nic nevíme.

Ibiza Cupra by měla používat techniku 1,4 TSI, tedy dvakrát přeplňovaného čtyřválce s vysokým výkonem a sedmistupňovou převodovkou DSG. Její nástin byla studie Bocanegra.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy