Saleen S5S Raptor - přímý direkt Italům

S5S Raptor | foto: Saleen

Americká firma Saleen představila na autosalonu v New Yorku koncept nového menšího modelu, sporťáku, který se chce sice postavit pod vrcholný model S7, ale přesto hrdě a se ctí hájit tvrdě vydobyté renomé této značky.

Saleen S7 je jedním z nejrychlejších vozů světa. Přesto není až tolik známý. I tuto reputaci má šanci napravit koncept S5S, který má poměrně velkou šanci na výrobu. S méně než třetinovou cenou oproti vyššímu modelu kolem 185 tisíc dolarů (3 miliony korun) bude mít šanci atakovat mnohem známější značky z Itálie, tedy Lamborghini a Ferrari.

Pod kapotou by se měl usadit pětilitr o výkonu 650 koní, čímž konkurentům spolehlivě zavaří hlavu. V8 by měl celé auto dotlačit na stovku za pouhé 3,2 sekundy. Lví podíl na tom bude mít superlehká karoserie s aluminiovým rámem a skořepinou z karbonových vláken a kompozitů.

Země se dotýkají dvacetipalcové sudy o rozměrech 275/35 vepředu a 315/35 vzadu. V nich jsou brzdy o rozměru 15 palců, tedy o velikosti kol běžných menších vozů. Depresivní zjištění člověka, který jezdí na třínáctkách...

Saleen uspokojí i zelené hlavy, tedy ty nevojenské. Jeho obří motor totiž spaluje i směs E85.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy