Lamborghini Gallardo Superleggera končí

Gallardo | foto: IMSA

Lamborghini Gallardo Superleggera, doposud nejsilnější a nejsportovnější verze Gallarda, končí. Zatímco standardní Gallardo dostalo facelift, tato vysoce sportovní verze vylepšení nepřežije a odejde do muzeí.

O faceliftu Gallarda a jeho povýšení na LP560-4 jsme již psali. Oproti dosavadní verzi získala vylepšením motoru řadu koní k dobru, konkrétně 40, čímž se dostala nad do té doby nejsilnější Superleggeru (v překladu superlehký, čtěte „lamborgíni superledžéra“).

O sedmdesát kilogramů odlehčený stroj byl však po celou dobu zamýšlen jen jako limitovaná edice, takže ukončení její výroby automobilku příliš nemrzí.

I přes hmotnostní redukci je Superleggera pomalejší než o třicet koní silnější pofaceliftové Gallardo LP560. Ve zrychlení na stovku je rozdíl 0,1 setiny sekundy, když LP560 zrychlí za 3,7 vteřiny. I maximální rychlost je o 10 km/h vyšší, 325 km/h.

Dá se ale očekávat, že v zatáčkách a na okruhu bude lehčí Gallardo obratnější. O tom, bude-li odlehčená verze odvozena i od v Ženevě představené novinky, nemáme informace. Konkurence Ferrari F430 Scuderia by ale byla na místě. Uvidíme také co se bude dít s oním dlouho avizovaným pohonem jen zadní nápravy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy