Kia KOUP - donutí ke KOUPi?

KOUP | foto: Kia Motors

KOUP, to je název nového dvoudveřového kupé, které Kia představila na americkém autosalonu v New Yorku zatím jen jako koncept. Zajímavý je velmi vysoký výkon přeplňovaného čtyřválce o objemu dva litry.

KOUP je koncept, který již na první pohled nemá k výrobě příliš daleko. Jeho design je sice trochu provokativní, ale ne tolik, aby to zabránilo sériové výrobě. Reálné rysy má i interiér.

Podle této šablony by nyní měly vznikat nové generace vozů určených pro trh v USA.

Čtyřmístné kupé o dvou dveřích je identifikovatelné podle výrazných světlometů a velkého nasávacího otvoru vepředu. Dlouhé dveře mají bezrámová okna.

Pod kapotou je přeplňovaný čtyřválec o objemu dva litry, který dává výkon skvělých 290 koní a točivý moment téměř 400 Nm. Poháněna jsou přední kola a výkon na ně jde skrze šestistupňovou automatickou převodovku s řazením pádly pod volantem.

V interiéru zaujme palubní deska, která je jen trochu přizdobeným tím, co můžeme nalézt i v sériových modelech. Vidíme na ni navigaci, dvouzónovou klimatizaci, zatímco například šestice airbagů a elektricky ovládané tlumiče jsou našim zrakům skryty.

Má křišťálová kole tvrdí, že něco podobného se velmi brzy objeví ve výrobě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy