Tata Nano zaútočí na Evropu. Oficiálně.

Nano | foto: Tata

V současné době asi nejlevnější nově vyvinuté auto Tata Nano má políčeno i na Evropu. Přesto si ještě pár let počkáme, nástupu levného minivozítka se dočkáme až v roce 2012. A to ještě kdoví jestli....

Je tomu pár dní co největší indická automobilka Tata představila nejlevnější auto nejen svého výrobního portfolia, ale i snad celé Indie. Mikrovůz Nano bude stát v přepočtu jen necelých 50 tisíc korun. Na detaily se podívejte na tomto odkazu.

Tata věří, že tohle auto si mnoho lidí koupí místo skútrů a tím pádem budou cestovat v neskonalém komfortu (oproti motorce).

Příznivá je i spotřeba srovnatelná právě se skútry.

V roce 2012 je naplánována 2. generace tohoto mikrovozu a Tata je přesvědčena, že by se měla dovážet i do Evropy. Ve vývojovém centru tak stanou před řešením dvojího problému, bude třeba vyrobit podobné vozy, přičemž jeden bude maximálně odlehčený a to i po cenové stránce, zatímco druhý bude muset být natolik dobrý, aby prošel homologačním řízením v Evropě. Sdílení maxima dílů bude v rámci úspor nutností.

Tím se jistě zvedne i cena evropské verze, vlastně se dá trochu očekávat, že dražší verze pro Evropu bude vývoj dotovat více, než superlevná verze pro Indii, přesto by vůz v ceně do 100-120 tisíc korun mohl být zajímavý.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy