Nový Ford Ka bude brzy představen

Ka | foto: Ford Motor Company

Segment malých vozů si rozhodně na malou pozornost koupěchtivých zájemců stěžovat nemusí, navíc si “káčka“ od Fordu zajistila nejen na našich silnicích slušnou popularitu. Ford přesto nespí na vavřínech a připravuje pilně nový model.

Spolupráce mezi koncerny je stále častější a oblíbenější. Podobnost jednotlivých modelů nejen v rámci konkrétního koncernu, ale dokonce jednoho segmentu, je sice mnohými příznivci automobilů kritizována, ale finanční úspory a zisk jsou rozhodující.

Nejinak tomu bude i u nového modelu Ford Ka, který sdílí tentýž podvozek s konkurenčním a v tuto chvíli pozorně sledovaným Fiatem 500, jenž je krátce v nabídce autosalonů italské značky.

Ford s přípravou logicky pospíchá a podle posledních informací, by mohl být nový vůz představen už v polovině letošního roku. Příbuznost s Fiatem 500 zřejmě nové Ka zcela nezapře, ale návrháři se měli snažit o agresivnější design ovlivněný současným kinetickým střihem fordů, přičemž některé detaily by mohly být převzaty z úspěšného konceptu Verve...

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy