Brabus Mercedes E 300 BLUETEC

E 300 Bluetec | foto: Brabus

Myslíte si, že nelze mít tuningový kit motoru, který plní v současnosti nejpřísnější emisní normu EURO V? Tak to jste na omylu - BRABUS totiž připravil kit PowerXtra D6 BLUE Power pro Mercedes Benz E 300 BLUETEC.

Výkonný motor a příkladná ohleduplnost k životnímu prostředí se totiž nemusejí vzájemně vylučovat.

Kit PowerXtra D6 BLUE Power navyšuje výkon nejčistějšího dieselového auta na trhu o 47 koní / 35 kW. BRABUS se tak může pyšnit primátem - je první tuningovou firmou, které se podařilo splnit upltrapřísnou emisní normu EURO V, která začne být povinná až v roce 2011. Brabus Mercedes E 300 BLUETEC s kitem BRABUS PowerXtra D6 BLUE navíc produkuje emise jen na úrovni 65 procent maximálně přípustných hodnot, daných normou EURO V.

Jak je u BRABUSu zvykem, nový kit je tvořen přídavnou jednotkou, která se zapojuje do elektronického systému managenentu motoru vozu Brabus Mercedes E 300 BLUETEC Datové mapy BRABUSu přitom speciálně počítají se systémy konceptu BLUETEC, jakými jsou oxidační katalyzátor, filtr pevných částic i katalyzátor BLUETEC SCR.

Po úpravě, která může být provedena u jakéhokoliv autorizovaného dealera automobilů Mercedes-Benz, dává motor výkon 258 koní/190 kW ve 3700 otáčkách. Také maximum točivého momentu se zvýšilo - mezi 1600 až 2400 otáčkami je k dispozici nově 610 Nm (ve standardním provedení 540 Nm). Díky tomu zrychlí vůz z klidu na 100 km/h za pouhých 6,8 sekundy; maximální rychlost je elektronicky omezena na obligátních 250 km/h.

Třílitrový motor V6 s kitem BRABUS D6 BLUE perfektně spolupracuje se sedmistupňovým automatem. Motor přitom má ještě lepší odezvu a výkon v nízkých otáčkách, díky čemuž je dosahována lepší spotřeba paliva. Navzdory vyššímu výkonu tak kombinovaná spotřeba zůstává na stejné úrovni jako u sériové verze.

Kit BRABUS PowerXtra D6 BLUE pro Brabus Mercedes E 300 BLUETEC se prodává za cenu 1790 Euro. Podobně jako na všechny ostatní komponenty BRABUS získává zákazník při koupi také záruku na tři roky a až 100000 kilometrů.

Zdroj: BRABUS

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy