Rolls Royce výrazně navyšuje výrobu

Phantom | foto: Rolls Royce

Rolls Royce, snad nejexkluzivnější automobilka na světě, má problémy s uspokojením poptávky. S rozvojem světové ekonomiky poptávka po luxusním a superluxusním zboží vzrůstá a prestižní automobilka na tom jen vydělává...

Kde jsou ty časy, kdy právě přijíždějící Rolls Royce znamenal aristokrata, šlechtice nebo alespoň britskou královnu. Doba se mění a dnes je Rolls Royce dostupný mnohem většímu spektru lidí.

Ve chvíli, kdy se Rolls Royce Phantom začal objevovat v raperských videoklipech, bylo jasné, že klientela se výrazně proměnila. Rollsy začali kupovat i popoví zbohatlíci, staly se méně vytříbenou, méně exkluzivní, pouze luxusní záležitostí.

K sedanu Phantom byl loni do výrobního programu zaveden i kabriolet Phantom Drophead coupé. Zanedlouho jistě přijde i další novinka, zatím nepojmenované dvoudveřové kupé, již však představené jako studie 101 EX.

S tím, jak se zvětšuje poptávka po nových Rollsech, je třeba navyšovat i výrobu. V příštím roce by měla být překonána meta 1000 prodaných vozů ročně, k čemuž by měla dopomoct i zrekonstruovaná továrna v Goodwoodu. Letos se tisícikusové hranice nepodařilo dosáhnout,

Jen na nově vznikajícím trhu v Číně by mělo být prodáno přes 100 vozů, tedy více než desetina produkce. Přitom první Rolls zde byl prodán až v roce 2003, loni se však udalo již 71 vozů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy