Profesionální řidiči propadli

Crash test | foto: Christian VIP

Ne nadarmo se říká, že kovářova kobyla chodí bosa. Ti, pro které má být silnice denní chleba, často neznají pravidla silničního provozu, tedy základ pro vlastní práci. Alespoň k takovým závěrům přišla Dopravní akademie, která vyhodnotila roční dopravní výzkum mezi 600 profesionálními řidiči.

A výsledky byly šokující, většina řidičů nezná pravidla silničního provozu. Konflikty řidičů osobního vozu a řidičů kamionu jsou už jakýmsi evergreenem silničního provozu. Řidiči osobních automobilů obviňují profesionální řidiče, že jsou bezohlední, když například blokují tříproudovou dálnici. Jenže pravda je asi někde úplně jinde. Řidiči kamionů nejsou bezohlední, oni prostě jen nevědí, co je a co není povolené.

Téměř nikdo z profesionálních řidičů netuší, že nemohou blokovat tříproudové dálnice a že jsou povinni zařadit se do pomalejšího pruhu, když jedou pomaleji než 60.

Proto až vás bude blokovat řidič kamionu, nekřičte na něj, nedělá to naschvál, on jen prostě nezná předpisy, ale to mu zatím nebrání pracovat jako profesionální řidič.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy