Supersport pro metropolitní Policii

T1 | foto: Caparo

Nejen česká, ale i francouzská nebo britská policie má občas problém dostihnout a zastavit uhánějící automobily Porsche, Ferrari nebo Lamborghini. Vzpomeňme jen na úlet Milana Baroše, který jel minulý týden po francouzské dálnici ve svém Ferrari rychlostí přes 270 km/h.

Nicméně narozdíl od naší Policie ČR, která dostala jako nejvýkonnější vozy (určené především pro službu na dálničních odděleních) Ford Mondeo ST220 předchozí generace, jsou na tom policejní sbory v zahraničí přece jen lépe.

 V Itálii tak ve službách Carabinieri slouží Lambo, a britové se zase chtějí pyšnit supersportem Caparo T1. Vůz, který byl po potřeby policejní služby doplněn nezbytným aerodynamickým majáčkem, dostal dokonce speciální název - Caparo T1 RRV (Rapid Response Vehicle - vůz rychlé reakce).

Na výstavě MPH 2007, která probíhá začátkem listopadu v Londýně a Birminghamu, se tak představil tento model britského výrobce pod sloganem "Ujížděči a dálniční střelci, dejte si pozor!".

Caparo T1 RRV je schopno zrychlit z klidu na 100 mph (160 km/h) za 5s a dosáhnout maximální rychlosti přes 200 mph (320 km/h). Do služby proti kriminálním živlům a nebezpečným řidičům by měla být nasazena na dálníci M25 (dálnice, která vpodstatě obkružuje Londýn).

Ale samozřejmě - podobně jako další skvosty ve službách britské policie i tento vůz má sloužit především jako výstraha a varování, že ani se superrychlými vozy si nemohou být řidiči jisti, že je nikdo nedostihne. Takže závěrečný slogan, který se s vozem pojí, zní: "až budete příště porušovat rychlostní limit, dobře se dívejte do zpětného zrcátka!".

Zdroj: Caparo Group

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy