Mitsubishi Double Shotz

Double Shotz | foto: Gary Ragle

Japonský výrobce automobilů, společnost Mitsubishi Motors, má kreativní a aktivní zaměstnance. A jistě nikoho nepřekvapí, že ti i ve své volném čase pracují na projektech, jakými jsou návrhy automobilů, a vymýšlení "automobilu snů". Zaměstnanec Mitsubishi Motors, pan Gary Ragle,

byl totiž vybrán jako jeden ze sedmi vítězů v soutěži Hot Wheels Designer's Challenge.

Výrobce hraček, společnost Mattel, oznámila, že pan Gary Ragle, který je zaměstnán u společnosti Mitsubishi Motors v jeho americkém výzkumném a designovém centru, se stal jedním ze sedmi finalistů poprvé pořádané designové soutěže Hot Wheels Designer's Challenge. Americké výzkumné a designové centrum Mitsubishi Motors bylo také mezi šesti divizemi výrobců automobilů, kteří se této soutěže, hledající nové směry automobilového designu, účastnili.

Gary Ragle se v soutěži prezentoval ultimativní vizí sportovního automobilu značky Mitsubishi, který v sobě nese budoucí duch značky. Koncept, který se vyznačuje hladkými liniemi, dostal název Mitsubishi Double Shotz. V konceptu byl použit motor 4G63 z modelu Mitsubishi Lancer Evolution.

Jak sám Gary Ragle říká: "Designový koncept vychází z návrhu Lanceru Evolution, a posouvá jej na vyšší úroveň. Přitom spojuje koncept s požitkem a představami, které vyvolává značka Hot Wheels".

Poté, co byly vátězné koncepty vybrány porotou, v níž zasedli spolu s dalšími odborníky a designéry z Hot Wheels také vydavatelé periodik Los Angeles Times, Car and Driver, nebo Men's Journal, byly celkové výsledky zveřejněny na letošní autoshow SEMA v Las Vegas.
Vítězné makety modelů, jež zvítězily v soutěži Hot Wheels Designer's Challenge, se budou rovněž prodávat, a to od jara roku 2008.

Zdroj: Mitsubishi Motors

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy