BMW planuje 12 nových modelů

X6 | foto: BMW Group

Do roku 2011 chce automobilka Bmw představit veřejnosti celkem 12 nových modelů. Po nedávném představení „jedničky“ v kupéčku se můžeme začátkem nového roku těšit na SAV X6.

Strategie značky s vrtulkou ve znaku má za cíl vyrobit do roku 2012 více než 1,8 milionu vozů. Zdroje hovoří o malém tří-dvéřovém hatchbacku s délkou do 3,8 m a pohonem předních kol! Na jaře přijde řada 1 v kabriu, poté nová sedmička, nástupce X3 a za 2 roky pětková řada. Konkurenci v podobě Audi Q3 a VW Tiguan zastíní model X1. Ve finále Bmw uvažuje o vypuštění luxusního 4-dvéřového kupé – modelu CS a velkoprostorového SUV v podobě Mercedesu R-class.

Nicméně budoucnost Bmw je především ve znamení EfficientDynamics, tedy technologiím, které zvyšují výkon a dynamiku vozu. Umocnění radosti z jízdy je snížení spotřeby paliva a emisí. EfficientDynamics zahrnuje velmi efektní motory s pokrokovou technologií vstřikování, ale také odlehčenou konstrukcí, výbornou aerodynamiku a v neposlední řadě i vodík jako alternativní zdroj energie. Nízké spotřebě paliva přispívá moderní funkce Start/Stop nebo využití brzdné energie pro nabití akumulátoru vozidla.

Závěrem máme ještě informaci pro fanoušky ostrých modelů „M“, proslýchá se, že nástupci verze M5 bude pod kapotou tepat motor o výkonu téměř 600 koní! Receptem na takto silný agregát je nový vidlicový desetiválec, doplněný o dvě turbodmychadla.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy