Jak byste potrestali piráty silnic?

Crash test | foto: Christian VIP

Statistiky nehodovosti v České republice mluví jasně – bodový systém nestačí. Po jeho zavedení se sice situace na silnicích zlepšila, ale časem řidičům otrnulo a na silnicích opět umírají lidé, mnohdy zcela zbytečně. Někteří řidiči jezdí schválně bezohledně, vědomě tak riskují své i naše životy.

Každý den na nás chrlí ze zpravodajství černou kroniku. Každý den umírají na silnicích a dálnicích stovky lidí. Pravdou je, že mnozí za to nemohou, ale je také fakt, že jsou mezi námi takoví, kteří naschvál přeceňují své schopnosti a riskují. Pořádají dokonce divoké závody a svými zběsilými kousky se ještě chlubí na internetu.

I když se policie snaží, nemůže vidět všechno. Někteří řidiči toho zneužívají a hledají dokonce skulinky, jak obejít bodový systém. Využívají nekvalitních fotek z radarů, kde jen těžko rozeznáváte obličej. Existují prý i případy, kdy nabízí úplatek svým známým, když řeknou, že vozidlo řídili oni. Když nakonec i tak na ně dojde a řidičský průkaz jim policie zabaví, řídí vesele dál. Buď je policie náhodně chytí nebo ne. Piráti silnic, tak řádí dál.

Jak byste změnili dopravní předpisy? Jak byste postihli nepoučitelné agresory, kteří vědomě a stále dokola porušují pravidla bezpečnosti, ohrožují okolí nebo dokonce řídí i po odebrání řidičského průkazu? Jediným řešením je snad odebrat jim vozidlo. Nebo máte lepší nápad?


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy