Iveco Massif - konkurence pro Defendera

Massif | foto: Fiat Group

Iveco nachystalo opravdového drsňáka do terénu. Massifní off-road se vydá do těch nejnepřístupnějších končin, kam dosud proniklo jen pár Land Roverů a Jeepů.

Iveco představilo koncept svého off-roadu s nálepkou „výroba jistá“. Bavme se tedy spíše o produkční verzi než o konceptu.

Ve třídě nekompromisních off-roadů kraluje jednoznačně automobilka Land Rover se svým Defenderem. Tento vůz má mnoho konkurentů, jmenujme například mnoho vozů z Ruska, např. UAZ, či Santanu ze Španělska, zpoza oceánu zase vystrkuje růžky Jeep, místo Defenderu je však neotřesitelné. A to i přesto, že základní koncepce je již půl století stará. Obměňují se motory, nedávno se zlepšil i interiér, ale základ zůstává.

Do toho všeho má přijít Iveco. To v současné době off-roady vyrábí, jde ale o speciály určené armádám, o vozy, které konkurují slavným americkým Hummerům.

Pod kapotu tvrďáka přijde přeplňovaný třílitr s výkonem 150 koní (350 Nm točivého momentu). Kdo se orientuje v dodávkách, je mu hned jasné, že jde o pohonnou jednotku původně z Iveca Daily.

Dealerská síť Fiatu hodlá tento výrobek prodávat po celém světě, především však v Jižní Americe a Asii. A cena? Měla by kopírovat ceník Defenderu.

Měl by však nabídnout víc možností příplatkových a speciálních výbav, počítá se, že většina z 5-6 tisíc prodaných kousků ročně projde dílčími úpravami pro své konkrétní použití.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy