Proč umí řídit muži jednou rukou a ženy ne?

Corsa | foto: Opel Media

Vývojové studium BMW si objednalo zajímavou studii. Jejím cílem bylo zjistit, proč muži a ženy rozdílně ovládají svůj vůz.

Většina mužů často bez problémů řídí  svůj vůz pouze jednou rukou. Ženu tímto způsobem auto řídit neuvidíte. Jejich rozdílný postoj k vozidlu je dán jejich odlišnou psychikou. Muži chápou svůj automobil jako součást svého těla. Své tělo ovládáme suverénně, nepřemýšlíme nad tím jak si sednout, prostě si jen sedneme. Za normálních okolností máme tělo pod kontrolou a nemusíme se soustředit na to, jak ho ovládnout. Proto si muži dovolí řídit pouze jednou rukou, není to u nich projevem jejich lehkomyslnosti, je to pro ně zcela přirozené, protože auto je pro ně součást jejich těla. Naopak ženy chápou vůz jako samostatný předmět jako věc, kterou je třeba mít pod kontrolou – proto volant drží pevně oběma rukama.

S tím souvisí i odlišný způsob, jak se o svých autech vyjadřují muži a ženy. Muži mají tendenci o svých vozech často hovořit, je to pro ně stejné, jakoby mluvili sami o sobě. Ženy tuto potřebu nemívají, ale zase dávají svým vozidlům častěji  jména než muži. Muži své auto  žádnými zdrobnělinami nepojmenují , bylo by jim to nepříjemné, protože by měli pocit, že tak oslovují sami sebe.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy