Pražští taxikáři jsou už poctivější

107 | foto: Peugeot

Taxikářů okrádajících své zákazníky stále více ubývá. Toto zjištění je výsledkem kontroly pražského magistrátu, který v první polovině roku zaznamenal pouze osm procent nepoctivých řidičů taxíku.

Podle pražského magistrátu se situace zlepšila zavedením stanovišť taxíků se správcem. Tito správci kontrolují činnost taxikářů ve svém stanovišti a garantují jejich poctivost. Aby turisté snadněji našli hlídané stanoviště, budou se postupně všechny označovat symbolem ruky se vztyčeným palcem a anglickým nápisem Fair Place, tedy Poctivé místo.

Pražský magistrát plánuje, že nepoctivých taxikářů bude stále více ubývat. V boji proti nim chce prosazovat větší sankce za šizení zákazníků. Chce například prosadit možnost zabavit taxikáři bez licence vůz nebo prodloužit lhůtu, ve které je možné ho potrestat. V současné době je tato lhůta pouze jeden rok, pak je přestupek promlčený. Některým taxikářům se daří po tuto dobu magistrátu vyhnout a uniknout tak trestu. Proto chtějí úředníci prodloužit až na tři roky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy