Nejoblíbenější dovážené ojetiny

Focus | foto: Ford Motor Company

Češi dávají přednost ojetým vozům ze zahraničí. Podle průzkumu Svazu dovozců automobilů se jejich celkový počet letos navýšil o více než dvě pětiny.

Největší zájem je o značku Ford. Ojeté Fordy si letos pořídilo 15 668 nových majitelů. Druhým nejoblíbenějším ojetým vozem je Renault, kterého si z druhé ruky pořídilo celkem 13 130 Čechů. Škodě dalo přednost asi 12 000 zájemců.

V mnohem menším počtu se řidiči zajímali o ojeté Ferrari, které si letos pořídilo jen 13 Čechů. Ještě menší zájem je o ojetá Maserati, kterými se letos může pochlubit jen šest řidičů. Ojeté Lamborghini si pořídili jen 2 Češi.

Zájem o luxusní ojeté automobily není tak velký, jak by se dalo přepokládat. Pravděpodobně souvisí s jejich cenou, která je vysoká i v případě, že se jedná o ojeté vozidlo.

Mezi veřejností se  největším sympatiím těší Felicie. Ta přišla poprvé na trh v roce 1994, ale po technické stránce příliš připomínala nedostatky Favoritu. I tak stále patří mezi nejvyhledávanější české ojeté vozy.

Své fanoušky si získala především mezi řidiči, kteří se potřebují přemístit z bodu A do bodu B a upřednostňují jednoduchý provoz, snadné opravy a levné náhradní díly.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy