Hm..., politici ti se maj...

A8 | foto: Audi

V jakých vozech jezdí naši politikové? Limuzíny, ale také zdarma zapůjčené vozy značky Škoda, to všechno jsou služební automobily, ve kterých na silnicích potkáte představitele naší politické scény.

Ministři a premiér využívají 15 služebních luxusních limuzín. Za jejich celkovou finanční hodnotu by se dalo pořídit asi 120 automobilů značky Škoda Fabie. Využívají také služeb řidičů, kteří je vozí nejčastěji  v prodloužených verzích limuzíny Audi A8 s osmiválcem 4.2 litru o výkonu 257 kilowattů. Někteří si je pořídili z rozpočtu svého úřadu, jiní využívají pouze služby ochranky, která v jiných vozech než Audi A8 nejezdí.

Na silnicích se střetnete i s  nejvíce diskutovaný autem posledních dnů – Volvem XC 90. Jedná se o soukromé vozidlo přítelkyně ministerského předsedy Mirka Topolánka. Na něho a jeho partnerku se v posledních týdnech snesla smršť zvědavých dotazů, kolik auto stálo. Ministerský předseda nakonec zveřejnil, že vozidlo bylo odkoupeno jako ojeté za 400 000 korun. Ale ani to veřejnost neuklidnilo. Spíše naopak,  tato cena je podezřele nízká.

A jak jsou na tom politici v komunální sféře? O něco hůře, ale i tak si nemohou stěžovat. Vedení měst využívá často služební vozy jako je Hyundai Sonata nebo Renault Laguna.

Úředníci a vedoucí odborů se většinou musí spojit se Škodou Octavia, Fabia nebo dokonce Felicia.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy