NOVITEC Ferrari 599 GTB

599 GTB | foto: Novitec Rosso

Krasavec jménem Ferrari 599 GTB dostal stylingový kit. Postarala se o to firma Novitec Rosso, která vyvinula decentní, přesto však funkční kit, který se k Ferrari opravdu hodí.

Je-li to vůbec možné, je teď Ferrari 599 GTB ještě hezčí. Přitom získal vůz více aerodynamicky generované přítlačné síly, zlepšit se podařilo také chlazení motoru i brzd. Celý kit sestává z nižšího předního spoileru, nástavců prahů, upravených bočních dílů se zvětšenými nasávacími otvoru pro přístup vzduchu k motoru, zadního přítlačného křídla a zadního difuzéru. Třešničkou na dortu jsou pak stylová dvacetipalcová kola z lehké slitiny v designu N3 na přední nápravě a kola stejného designu, avšak o průměru 21 palců na zadní nápravě. Na discích jsou obuty pneumatiky Pirelli P Zero o rozměru 275/30 R20 vepředu a 355/25 R21 vzadu.

Co se týká výkonů vozu, získalo Ferrari 599 GTB s uprostřed umístěným motorem navíc 25 koní, takže disponuje celkovým výkonem 645 koní. Navýšení výkonu se podařilo dosáhnout úpravami řídící jednotky a výfukového systému, který dostal poněkud rozměrnější dvojité koncovky o průměru 90mm. Maximální rychlost vozu vzrostla o 5 km/h. Přesto to firmě Novitec Rosso nestačí, a tak se usilovně pracuje na vývoji většího výkonového kitu, který by měl být k dispozici v průběhu roku 2008.

Zlepšila se i ovladatelnost vozu, a to pomocí nastavitelného hliníkového zavěšení, vyvinutého firmou KW Automotive. Je tak možné nastavovat světlou výšku vozu pouhým stisknutím ovládacího tlačítka v kokpitu, což se obzvláště hodí v případě, že je potřeba zajet do podzemní garáže nebo na jiné místo, kde hrozí, že by se standardně sníženou světlou výškou vůz "škrtal spodkem". Co se týká brzd, dostalo Novitec Ferrari 599 GTB speciálně konstruované šestipístkové brzdiče Brembo, které se na všech kolech zakusují do disků o průměru 405mm.

Zdroj: Novitec Rosso

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy