Volva V70 a S80 dostanou další dvojici motorů

S80 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Dva největší modely Volva dostanou své nejmenší motorizace. Důvodem je, jak jinak, snižování spotřeby a s ní souvisejících emisí.

Oba motory mají jedno společné, jde o dvoulitry a stanou se základními jednotkami v obou modelech. Zde však podobnost končí, každý si totiž rád pochutnává na trochu jiném palivu.

Benzínový dvoulitr má výkon 145 koní (107 kW) a dává 185 Nm točivého momentu. Jde o motor s hliníkovým blokem a moderním přímým vstřikem. Průměrná spotřeba se pohybuje na hodnotě 8,1l/100 km u sedanu S80 a 8,3 l/100 km u kombíku V70.

Dieselový agregát dává rovných 100 kW (136 koní) a točivý moment 320 Nm. Volvo deklaruje, že motor má mít výbornou odezvu na plyn a to i přes jeho přeplňování.

Spotřeba se bude pohybovat na šesti litrech u V70 a 5,9 litrech u sedanu S80. Motor je vybaven technologií Common-rail druhé generace a filtrem pevných částic, který je bezúdržbový. Jinak řečeno, usazené částice se po čase vypálí samy, aniž by na vyčištění byl třeba zásah zvenčí, vše obstará řídící jednotka.

Zdroj: Volvo

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy