Toyota Blade – japonský Auris se šestiválcem

Blade | foto: Toyota

Toyota Auris se v Japonsku prodává i jako mírně luxusnější verze Blade. Výkonově to ale není žádné ořezávátko, právě totiž dostává nový šestiválec.

Jak se liší Auris a Blade? Je jasné, že zvenčí jsou nezaměnitelné. Pozměněný design jak přední, tak i zadní části včetně nových xenonových, resp. LE diodových světel,oba modely jasně odlišuje. Blade je nejvyšší variantou Aurisu s maximální dostupnou výbavou a také nejsilnějšími motory. Původně to byl čtyřválec 2,4 s výkonem 123 kW (167 koní), ale nyní a nově je to i šestiválec 3,5 a to s výkonem 206 kW (280 koní). Do výbavy se navíc dostává aktivní radarový tempomat s přednárazovým senzorem podobně, jako funguje systém pre-safe u Mercedesu.

Dostane se tento agregát i do Aurisu? Nechejme se překvapit.

Každopádně se všichni můžete těšit na test nového Aurisu a to v základní motorizaci 1,4. Již zanedlouho.

Toyota zároveň zveřejnila své hospodářské výsledky, které jsou optimističtější než kdo čekal. Zisk totiž poskočil o třetinu na 5,67 miliard dolarů (116 mld. Kč) provozní a 4,13 miliard dolarů(83,6 mld. Kč) čisté hodnoty. To je o 32% více než loni za stejně období. Může za to jak zvýšená poptávka, tak i výrazně oslabující jen vůči dolaru. I díky tomu je Toyota stále automobilkou s nejvyššími maržemi, v průměru 10%.

 

zdroj: Toyota

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy