Peugeot 1007 s novými cenami, bude to stačit?

1007 | foto: Peugeot

Peugeot 1007 nikdy neměl být mainstreamovým modelem, o tom svědčí o označení. I přesto by si automobilka asi slibovala vyšší prodeje. Upravila proto ceník a zároveň zveřejnila i ten pro model 207 RC.

Jak tedy nyní vypadá nabídka 1007? Existují jen dvě výbavy a čtyři motorizace, z toho dvě benzínové a 2 dieselové. Nižší výbava Urban lze pořídit jen k čtrnástistovkám a to jak benzínové, tak dieselové. Vyšší Premium lze pořídit k 1,6 benzínu a oběma dieselům, 1,4 HDI a nové 1,6 HDI.

Nabídka začíná na 379 tisících za 1,4 Urban a končí na 535 tisících za 1,6 HDI Premium. V základu je u Urbanu čtveřice airbagů, ABS, zatímco ESP zůstává za příplatek, dálkově ovládaný centrál, palubní počítač, elektricky ovládaná okna a nastavitelný volant. Premium k tomu přidává mlhovky, manuální klimatizaci, rádio, kožený volant, lakované doplňky karoserie a především možnost přikoupit si více prvků příplatkové výbavy, jako automatickou klimu, parkovací asistent, lepší rádio či navigaci. ESP a paket tří dalších airbagů, hlavových a kolenního, je k dispozici ke každé výbavě.

Peugeot 1007 stále zůstává poměrně drahým zbožím, které se určitě nebude prodávat po desetitisících, i v tom je možná jeho kouzlo. Navíc elektricky ovládané posuvné boční dveře mají taky cosi do sebe. Je to zkrátka vůz, do kterého se nejdřív musí nakupující zamilovat a poté za něj dát i onu navýšenou cenu.

Zároveň s novým ceníkem 1007 byl zveřejněn i ceník pro Peugeot 207 RC. Ten lze pořídit v jediné výbavě za 650 tisíc. V základu nalezneme 6 airbagů, ESP, mlhovky, centrál s dálkovým ovládáním, elektricky stahovatelná okna, sportovní sedadla a rádio. Připlácí se například za vyhřívaná sedadla, alarm, lepší rádio s MP3 či za navigaci.

 

zdroj: Peugeot

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy