Renault Twingo CC – kladivo na 207?

Twingo CC | foto: Archiv AutoRoad.cz

Nové Twingo se prodává docela dobře, tak proč nepomýšlet na nové karosářské varianty? Nevyužít vlny by přece byla škoda. Můžeme tedy čekat další variace a motory. Tady je jedna z nich.

Každá automobilka, která má alespoň minimální zájem na vlastní prosperitě, se snaží z každého úspěšného modelu „vytřískat“ maximum. Renaultu na tom samozřejmě záleží, zvláště když se v současné době jeho prodeje celkově lehce propadají. Twingo vypadá úspěšně a proto i ono dostane množství variant. Kupříkladu coupé-cabrio.

Již na nadcházejícím Autosalonu ve Frankfurtu bude k vidění studie malého kupátka se skládací střechou od Renalutu. Jeho koncepce se velmi liší od současných vozů s touto karoserií, bude se snad více blížit k označení targa. Proč?

Sportovně a dravě vyhlížející vůz se totiž dočká ojedinělého způsobu skládání, střecha bude jednodílná a upevněná na velkém kloubu za sedadly. Stažení bude probíhat tak, že se onen kus střechy se jen elegantně protočí do kufru. Jednoduché, konstrukčně nenáročné a rychlé řešení. Zmizí však díky němu dvě zadní sedadla.

Řekl bych, že tohle je další novinka, díky které se můžeme těšit na Frankfurt.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy