Cayenne TechArt - Petře, nepřepepři Porsche

Magnum | foto: TechArt

Všechno už tu jednou bylo, praví známé pořekadlo. I Porsche Cayenne v úpravě TechArtu tu bylo. Jenže máme nový modelový rok a s ním i řadu změn jak na sériovém, tak i na tuningovém Cayennu.

Cayenne nikdy nebylo vyloženě pomalou hračkou. Vlastně v tuzemském vozovém parku patří vždy mezi to rychlejší, co na silnicích najdeme. Zvláště pokud se jedná o verzi Turbo, tedy o přeplňovaný osmiválec s výkonem 500 koní. Některým to však nestačí. Ti někteří proto zaprahnou po tomto modelu.

TechArt, známý úpravce vozů Porsche, si pohrál i s faceliftovaným Cayennem a změnil ho ve druhou generaci TechArtu Magnum. Magnum dostál mnoha zásahů pod kapotou, které vyšponovaly půltisíce koňový základ o dalších 120 koní výš. Přesné hodnoty zrychlení ještě nebyly zveřejněny, ale je zřejmé, že 620 koní současné se nebudou příliš lišit od minulé, 600 koňové verze. Ta zrychlovala z klidu na stovku za 4,5 a dosáhla téměř až na hranici 300 km/h

Protikladem výkonu jsou brzdy a zde o nich můžeme mluvit jako o velmi dostačujících. Vepředu totiž mají rozměr 405/38 se šestipístkovým třmenem a vzadu 365/28, přičemž na ni tlačí čtyři pístky.

Kontakt s vozovkou zajišťují 22 palcová kola Formula a Formula 2, menší úpravy se samozřejmě odehrály i na karoserii. Upravuje se i interiér, zde to ale nejvíc záleží na přání zákazníka.

Veřejnosti se nová úprava představí v září na autosalonu ve Frankfurtu.

Zdroj: TechArt

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy