Nové supermini - Fiat Panda

Je zajímavé, že není těžké si vzpomenout na dobu před 20 lety, kdy tento vůz vstoupil úspěšně na automobilový trh.

Jméno Panda je nedílnou součástí dědictví Fiatu.

To je hlavní důvod, proč se bude nové supermani z produkce Fiatu jmenovat právě Panda. Nová Panda bude představena novinářům počátkem září v Lisabonu.

Je to symbolické předání názvu. 5. září značí poslední den výroby tohoto malého vozu, který v italské motoristické, ale také sociální historii reprezentuje unikátní nový styl vozu, který je více bezprostřední, relaxační a také snadnější na ovládání.

Po několika letech se jméno Panda stalo skutečnou renomovanou značkou ve světě automobilů, kde velkou roli hraje také citový podtext. Tento fakt, zejména v Itálii, kde se každý motorista extrémně zamiluje do svého čtyřkolového miláčka, dopomohl k tomu, že se značka Panda proslavila i ve zbytku světa.

Podle statistiky, v Itálii téměř 90 % obyvatelstva upřednostňuje známou značku, oproti 10 %, kteří volí ostatní značky na trhu.

Nyní tento nový supermini Panda opět pozvedne štafetový kolík, který oživí toto proslulé jméno, ale také duch jeho vozu v moderním výkladu jeho hodnot. Panda tak podnikne další výpravu do představivosti lidí.

Novinka od Fiatu byla navržena a postavena s maximálním využitím nemodernějších technologií, což se setká s očekáváním dnešních motoristů.

Povahově je to vůz plný života se snadno rozpoznatelným stylem. Je flexibilní a funkční s ohromným prostorem uvnitř je lze li to tak říct, neobvyklý v této malé třídě.

Strukturální pevnost a vysoká úroveň bezpečnosti jsou dány nejvyspělejšími technickými rysy a také moderním motorem: 1.3 Multijet 16v, poslední výkřik příkladu technologie Common rail, který je již homologován pro emisní normu Euro 4.

Rozhodnutí společnosti Fiat Auto, nazvat nový model Panda, mělo eliminovat rozpory s jeho konkurentem, který je na trhu podobným vozem Pandě, jenž se v prvních návrzích jmenoval „Gingo“.

Fotografie nového Fiatu Panda

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy