AV Design Forte, sporťák do města

AV Design Forte | foto: AV Desing Forte

S rostoucí paletou nabízených vozů jednotlivými automobilkami a koncerny se stává nalezení neotřelého designu stále těžším. Možná i právě proto se výrobci raději vrhli na oživování starých legend. Představovaný koncept jde však jinou cestou.

Počítačem zpracovaný koncept dvoumístného sportovního vozu vznikl jako kombinace nových a osvědčených směrů designu. Cílovou skupinou by byli obyvatelé měst, kteří nepotřebují vozem přesunout nic jiného než sebe, či druhou osobu, a to s požitkem z jízdy a obdivných pohledů.

Tvar vozu je inspirována hrotem šípu, čelo vkusně přechází k předním kolům a nahoře k hodně položenému čelnímu sklu. Maska zahrnuje LED světlomety a mohutné nasávací otvory pro chlazení motoru.

Tvar předního skla se skrytým sloupkem jakoby se odvolával na skla rychlých člunů či letadel, střecha se pak plynule svažuje k ostře ukončené zádi, jejíž tvar byl charakteristický pro starší sportovní vozy britské a italské provenience.

Zadnímu čelu dominují velké LED světlomety a koncovky výfuku. Dveře se otvírají klasickým způsobem, lepší nastupování umožňují výkroje střechy.

Biopalivem poháněný osmiválcový motor je navržen vpředu, hnaná by byla však tradičně kola zadní nápravy. Široká 20 palcová kola s nízkoprofilovými pneumatikami jsou kryta blatníky vystupujícími z karoserie a zdůrazňujícími tvar zmíněného hrotu šípu.

Z obecně známých technických vymožeností je u konceptu navržena navíc prosklená střecha, jež plynule reguluje množství světla dopadajícího do interiéru s ohledem na jeho teplotu, kterou tak napomáhá regulovat.

S výrobou konceptu se zatím nepočítá, ale v případě zájmu jsou autoři připraveni sportovní vůz pro výrobu připravit.


Foto: AV Design Forte

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy