Pontiac Solstice Club Sport

Solstice | foto: General Motors

Pontiac Solstice dosáhl úspěchů v showroomech i na závodních tratích. Nyní je poprvé k dispozici i jako model třídy B amerického šampionátu Sports Car Club of America (SCCA) National Championship.

Solstice Club Sport je plně připraven k účasti v tomto seriálu a je příležitostí pro víkendové piloty, jak se s úspěchem seriálu SCCA zúčastnit. Všechny vozy dané třídy jsou vyrobeny dle předpisů a výjimkou není ani Pontiac Solstice. Vůz je vyvinut závodní divizí koncernu GM a je vybaven standardní pětistupňovou manuální převodovkou, systémem ABS, diferenciálem s omezenou svorností a podvozkem FE3. Tento podvozek zahrnuje odolnější a tužší stabilizátory, tvrdší pružiny, tužší tlumiče a celkově vyztužené díly náprav.

Pohon je zajištěn motorem Ecotec o objemu 2,4 litru a výkonu 177 koní. Výkon je přenášen pštistupňovou manuální převodovkou. Standardně nejsou nabízeny žádné jiné prvky výbavy, ale na autoshow SEMA jsou použity další standardní komponenty a bezpečnostní výbava, které jsou SCCA vyžadovány při závodní technické přejímce, a to včetně odnímatelné střechy z uhlíkových vláken, bezpečnostní klece, závodních pneu Hoosier 245/35R18, závodních brzd od Stainless Steel Brakes Corp., šestibodových bezpečnostních pásů Sparco a protipožárního systému. Dále jsou instalovány závodní sedačky Racetech, závodní výfukový systém, závodní volant Sparco a lak vozu je vyveden v oranžové barvě Orange Crush.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy