Maraton Paříž - Peking 2006 odstartován

E 320 CDI | foto: Mercedes-Benz

V sobotu začalo v Paříži noebvyklé automobilové dobrodružství. Automobilka Mercedes-Benz vyslala do vzdáleného Pekingu flotilu svých vozů, aby demonstrovala jejich spolehlivost.

V sobotu odpoledne vyrazilo od Eiffelovy věže flotila 36 vozů Mercedes-Benz třídy E. A co je vlastně jejich cílem? Je to čínský Peking, který je vzdálený 13 600 km a dorazit by tam měly 17. listopadu.

Mercedes chce touto cestou demonstrovat celostvětový potenciál a spolehlivost jak jeho automobillu, tak i naftové technologie, kterou jsou vozy poháněny. Za volantem se bude střídat 360 řidičů z 35 zemí celého světa. Než automobily dorazí do čínského hlavního města tak celkově urazí vzdálenost více než 490 000 km.

"Tato dálková trasa není o rychlosti nebo nejkratším dosaženém čase. Výzvou je dosažení co nejnižší spotřeby jak v jednotlivých etapách, tak i celkové spotřeby na celé trase", řekl Dr. Dieter Zetsche, ředitel DaimlerChrysler AG.

Flotila je tvořena vozy Mercedes-Benz třídy E 320 CDI s náhonem na všechny čtyři kola 4MATIC. Tři vozy jsou navíc vybaveny technologií BLUETEC. Tato technologie činí z tohoto motoru nejčistší diesel na světě. Na jedno natankování jsou schopny tyto vozy urazit vzdálenost až 1200 km.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy