Koncept McLaren Supercar

Supercar | foto: Mercedes-Benz

McLaren v těsné spolupráci se školou Istituto Europeo di Design v Turíně a jejími studenty kursu Transport Design uspořádal soutěž o nejlepší návrh budoucího cestovního vozu McLaren.

Studenti soutěžili a navrhli budoucí koncept McLarenu jako součást jejich závěrečné ročníkové práce.

Společným úkolem všech studentů bylo navrhnout supersport s uprostřed umístěným motorem schopný dosahovat rychlostí přes 320 km/h. Vůz měl v praxi používat jedinečná technologická řešení z Formule 1, dosahovat nesrovnatelné dynamiky a aerodynamického výkonu.

Na projektu se podílelo celkem 39 studentů rozdělených do 14 skupin. Jako výsledky týmové práce vznikly modely navrhovaných vozů v měřítku 1:4. Modely byly oficiálně představeny 27. června v IED v Turíně, kde jsou stále k vidění.

Ceny obdržely 3 nejlepší modely. Na třetím místě se umístil model ~MP11' s velmi agresivním vzhledem. Na druhém místě se umístil model ~Manta', který se pojetím ve všech směrech zcela odlišoval od ostatních modelů. Vítězství v soutězi získal model ~M Eleven B', a podle názoru poroty nejlépe vyjadřuje budoucnost cestovních vozů McLaren.

Další tři modely získaly speciální ocenění; model ~Can-Am' za nejlepší interpretaci značky McLaren, model ~Vortex' za nejlepší řešení aerodynamiky a model ~M1-06 BlackTiger' za nejlepší vnější vzhled.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy