Kdo koupí Aston Martin?

Aston Martin | foto: Ford Motor Company

Největší zájem o koupi značky je mezi lidmi zevnitř automobilky Ford.

Americká automobilka Ford byla zaplavena zájemci o koupi značky Aston Martin. Důsledkem této přemíry zájemců byla podle Financial Times nutnost vyhlásit jakési předkolo, které oddělí zrno od plev, čili seriózní nabídky od těch, které nejsou míněny až tak vážně.

Zájem o koupi A-M údajně projevil i současný šéf Aston Martinu, Ulrich Bez - což je člověk, jemuž v obývaím pokoji stojí Porsche 993. Jeho zájem však spočívá především v udržení současného manažerského týmu v čele značky, nejde mu tedy ani tak o peníze, jako spíš o budoucnost Aston Martinu.

Dalším zájemcem je bývalý šéf Fordu Jac Nasser, který je zaštítěn newyorskou investiční bankou One Equity a dále společnost Magma, kterou vede bývalý šéf Fordu Europe Martin Leach. Kromě těchto lidí "zevnitř" má zájem o Aston Martin i několik soukromých kapitálových společností.

Cena stále zůstává hádankou. Ford by rád dostal dvě miliardy dolarů, ale analytici i potencální kupující se shodují na přibližně čtvrtinové částce. Konečná cena bude tedy s největší pravděpodobností někdy mezi těmito dvěma extrémními póly.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy