Škodovka chce vyrábět Joyster

Joyster | foto: Škoda Auto

Pátá modelová řada škodovek se chystá do výroby!

Podle vyjádření personálního šéfa mladoboleslavské škodovky Martina Jahna v dnešním rozhovoru pro Hospodářské noviny je v podstatě jisté, že se Škoda Joyster začne vyrábět. Podle něj je pátá modelová řada škodovek přesně to, co v portfoliu automobilky chybí, a protože v Evropě jsou malá auta stále oblíbenější a nejmenším modelem je zatím Škoda Fabia, má sportovně laděný Joyster velmi nadějné vyhlídky do budoucnosti.

Auto, jejíž hlavní cílovou skupinou jsou především mladí zákazníci, se pravděpodobně začne vyrábět v roce 2010 a bude po Roomsteru druhým nositelem jména v novém duchu: Škoda Auto opouští řadu latinsky znějících jmen vozů a do světa začne, zcela v souladu se světovými trendy, posílat automobily s anglickými názvy.

V loňském roce se prodalo celkem 495 tisíc vozů značky Škoda, letošní počet prodaných kusů pravděpodobně dosáhne někam k 530 tisícům. V lednu začnou prvními Octaviemi jezdit i čínští zákazníci, a pokud si značku oblíbí, mohly by se po asijských silnicích za několik let prohánět Joystery jako největší konkurence sportovněji laděných asijských vozů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy