SMART forfun2 - malé velké auto

forfun2 | foto: DaimlerChrysler

Když skupina UnitedAuto oznámila, že se na americkém trhu v roce 2008 začne prodávat SMART ForTwo, DaimlerChrysler zareagoval po svém.

Představitelé firmy se rozhodli, že se trošku pobaví a současně ukážou lidem v Americe, co je vlastně značka SMART zač. Jako nejlepší řešení se jim zdálo dát dohromady SMARTa s karoserií vozu Unimog, který vyvinul řecký rallyový závodník Stefan Attart. Vznikl hybrid, který je hrozivý a roztomilý současně. Celé se to jmenuje „smart forfun2“ a umí to takřka dokonale jezdit v terénu, jak naznačují obří kola a bezpečnostní konstrukce z hliníkových trubek.

Smart forfun2 je vozidlo, na které si každý musí vytvořit svůj vlastní názor. Většina názorů však bude stát na krajních stranách spektra: vůz, který má šestadvacetipalcové ráfky a průměr pneumatiky 140 cm, šestiválcový naftový motor o objemu přes pět a půl litru, světlou výšku 65 cm, celkovou výšku přes 370 cm a přitom se tváří jako SMART, to je rozhodně záruka rozporuplných reakcí a hlavně dostatečné pozornosti pro novou značku na americkém trhu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy