5 hvězdiček pro Ford Galaxy

Galaxy | foto: Ford Motor Company

Novinka od Fordu – Galaxy podstoupila nárazovým testům EuroNCAP. Spolu s Focusem a nedávno testovanému S-Maxu tvoří trojici Fordů s maximálním počtem pěti hvězdiček.

Test Galaxy dopadl téměř identicky se sesterským sportovním modelem S-Max. Fordův inteligentní ochranný systém IPS je kombinací vysoké tuhosti karosérie proti nárazu s elektronickými systémy stability vozu a airbagy v případě nehody. Krom předních, bočních a hlavových airbagů nalezneme v modelu Galaxy i kolenní airbagy. Vysokého ocenění se dočkali i pasažéři na zadních sedačkách, které nabízí prostor pro 3 cestující s bezpečnostními pásy Isofix přizpůsobitelnými i dětem, výsledkem jsou 4 hvězdičky v ochraně dětí. V kombinaci s omezovači pásy, přizpůsobující se váze, velikosti a anti-proklouznutím osoby nebo bezpečnostními pedály dělá z Galaxy velmi vyjímečný rodinný vůz.

Z elektronických systému uveďme například ABS poslední generace s elektronicky řízeným brzdným tlakem EBD, stabilizace vozu ESP nebo za příplatek tempovat s výstrahou blížícího se auta pře vámi a automatickým přibrzďováním či aktivní odpružení podvozku spolu s tlumiči.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy