Seat Ibiza ABT – malá, ale rychlá!

Ibiza ABT | foto: Abt Sportsline GmbH

Dalším vozem, na který se německý úpravce ABT Sportsline zaměřil je Seat Ibiza poslední generace. Zákazník tak získá ještě sportovnější vzhled a také nějaký ten koník pod kapotou navíc.

S návrhem designu vozu měl úpravce jasnou představu, přední nárazník je zaměněn za nový ABT s větším otvorem pro chlazení, tvar postranních prahů navazuje na přední spoiler, v zadní části pak přibyl nástavec pod nárazník. Na zadním okně pak nalezneme decentní křidélko. Celkový dojem podtrhují kola ABT Z1 o velikosti 16“ palců nebo na přání Z3 v 17“ s pneumatikami 205/40 ZR17.

Ibiza nejen že dobře vypadá, ale taky pořádně jede. ABT upravil dvě jednotky, ta první 1,8 turbo má 193 koní, což je oproti původním 156k celkem slušný rozdíl, nemyslíte? Také kroutící moment povyrostl na 265Nm v 3.200 ot/min. Druhým agregátem, který šel do posilovny ABT se stala vznětová přeplňovaná 1,9 se 130k, výsledkem je 155k a 360Nm kroutícího momentu již ve 2.100 ot/min.

Krom zvýraznění vozu logy ABT si zákazník může vybrat podvozek na míru, snížením a nastavením tlumičů získá lepší stabilitu a vzhled Ibizy, vykoupenou ovšem komfortem cestování.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy