Nový Dodge Avenger

Avenger | foto: Archiv AutoRoad.cz

Novinku na autosalonu v Pařížu představila také automobilka Dodge, koncept pod názvem Avenger útočí v levnějším segmentu střední třídy.

Koncept Avenger si má získat kupce především v Evropě a to svou účelností, kvalitou a výkonem. Jeho ostré rysy představují směr, kterým bude automobilka směřovat. Agresivní design vychází ze silnějších a větších klasických amerických vozů, přitom má Avenger velikost Fordu Mondea, tato jedinečná kombinace představuje hrozbu pro konkurenci. 

Přední část má sportovní nárazník s mlhovkami, čtveřice světlometů rozsvítí xenonové výbojky. Boční část je výrazně rozšířena jak prahovými nástavci, tak blatníky. Široký postoj je umocněn velkými 19-ti palcovými koly a sníženým podvozkem. Za oko také chytne výrazná červená perleť, třmeny v barvě vozu, stejně jako zrcátka či kliky.

Asi největší zajímavostí je motor, většina z nás by asi tipovala pro takový vůz silný benzínový motor s vysokým obsahem a spotřebou, to ovšem o konceptu Avenger neplatí, Dodge si vypůjčil motor od VW koncernu – turbodieselový 2,0.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy