Fiatu se finančně daří

Grande Punto | foto: Fiat Group

Italská automobilka Fiat se v posledních letech topila v červených číslech, to ovšem neplatí pro toto čtvrtletí, díky Grande Puntu je Turínská značka opět na koni a doufejme, že to tak zůstane.

Italskému strojírenskému koncernu Fiat se podařilo ve druhém čtvrtletí tohoto roku zvýšit čistý zisk o více než polovinu na 280 miliónů Eur. Velkou zásluhu na tom má především automobilová divize Fiat Auto, která se tak definitivně dostává z červených čísel. O tyto výsledky se významně zasloužila loňská novinka Fiat Grande Punto, který je jedním z nejprodávanějších vozů v Evropě.

poskytovat úvěry na nákup automobilů a další finanční služby. Od nového podniku Fiat Auto Financial Servicessi výkonný šéf koncernu Sergio Marchionne slibuje upevnění pozice automobilky na evropském trhu. Fiatu se podařilo navýšit svůj podíl na evropském trhu z loňských 6,6 % na letošních 7,9 %.

Fiat Auto současně pokračuje v expanzi na východní trhy. Ruská firma Severstal rozšíří současnou výrobu modelů Fiat Albea a Fiat Palio také o letošní novinku Fiat Ducato. Část celkové roční produkce 75 tisíc užitkových vozů je určena pro ruský trh, zbytek pro trhy zemí bývalé SSSR.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy