Caparo T1 v Goodwoodu

T1 | foto: Caparo

Světově nejexklusivnější vozidlo – Caparo T1 se představí na slavném anglickém „Goodwood festival of Speed“. V testovaném závodě má ukázat svůj potenciál, podobný doposud nejrychlejšímu MCLaren F1.

Zároveň bude tento test impulsem pro přípravu do příštího roku, kdy se bude v Goodwoodu konat závod do vrchu. O designu vozu si udělejte obrázek sami, nám připomíná nejvíce Formuli 1, k té má také nejblíže a to především výkonově, poměr výkon/hmotnost je dvakrát lepší než-li u Bugatti Veron, je dokonce lepší než u rekordmana v hmotnosti – Caterhamu a na jeho zrodu se podíleli konstruktéři McLarenu F1.

Jeho síla je ohromující, je to první silniční „vozidlo“ s 1000koňmi na tunu, ano, tato vážka má 500 kg a 500 koní, na svědomí to má osmi-válcový 2,4 litr s přeplňováním. Potenciál lze využít pouze se zkušeným řidičem, kvalitním obutím a na suché vozovce, pak dokáže Caparo T1 zrychlit z 0 na 100km/h za neuvěřitelných 2,5 vteřiny. Při brždění dochází k přetížení až 3G. Konstrukcí i parametry se blíží Formuli 1, která má cca 800 koní a 600kg, jediný rozdíl je v maximálních otáčkách motoru, T1 je omezeno na 10.500 ot/min oproti F1 s 20.000 ot/min. K prvním zákazníkům se dostane koncem tohoto roku za cenu 165.000 liber.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy